Prachtige tuin het hele jaar door

Leer hoe je een kleurrijke, biodiverse en interessante tuin kunt creëren die het hele jaar door bloeit met de onlinecursus "Jaarrond Bloeiend".

Doe mee 

Prachtige tuin het hele jaar door

Leer hoe je een kleurrijke, biodiverse en interessante tuin kunt creëren die het hele jaar door bloeit met de onlinecursus "Jaarrond Bloeiend".

Doe mee 

Kleurrijke tuin

Leer hoe je verschillende plantensoorten combineert voor een levendig kleurenpalet.

Biodiverse tuin

Ontdek methoden om nuttige insecten aan te trekken en de bodemgezondheid te bevorderen.

Creatieve elementen

Verrijk je tuin met structuren, verlichting en decoraties voor een boeiende buitenruimte.

Heb jij ook alleen in de zomer planten die bloeien en voor de rest van het jaar gebeurt er niet veel in de tuin?

De magie van de

kleurrijke tuinen.

Een kleurrijke tuin. Hoe doe ik dit het hele jaar? Welke planten zijn juist voor jouw tuin en in  welk seizoen bloeien ze . Kijk naar wat de planten nodig hebben en krijg meer bloei en kleur. Maak jouw tuin het hele jaar door bloeiend. 

4 beplantingsplannen inbegrepen!

Speciaal voor jullie heb ik vier  beplantingsplannen ontworpen om een bloeiende tuin te realiseren. Deze plannen zorgen voor variatie in vorm, hoogte, structuur en bloeiperiode, waardoor er altijd iets prachtigs in jouw tuin bloeit.

Een gezonde tuin voor langdurige bloei

 Ontdek het belang van bodemgezondheid, plaagbestrijding en biodiversiteit om jouw tuin te laten floreren. Leer technieken om nuttige insecten aan te trekken en natuurlijke ecosystemen te ondersteunen. 


Leer hoe je een kleurrijke en biodiverse tuin kunt creëren.

Waar jij jaarrond kan genieten. Een plek onder de zon, die helemaal van jezelf is.

Ik weet zeker dat dit lukt. 


Ontdek hoe jij jaarrond een bloeiende tuin krijgt. 

Voor een betoverende tuin. 

Expert begeleiding voor een fantastische tuin.

Leer van een ervaren tuinontwerper die je door elke stap van het proces leidt. Met mijn deskundige begeleiding ben je verzekerd van professionele ondersteuning om jouw droomtuin te realiseren.

Een tuin die het hele jaar door bloeit.

Vergeet het idee van een saaie tuin in de winter. Mijn cursus is gericht op het creëren van een tuin die elk seizoen bloeit. Ontdek de geheimen van seizoensgebonden tuinieren en geniet het hele jaar door van een kleurrijke en levendige buitenruimte.

Praktische tips voor duurzaamheid en onderhoud.

Leer hoe je een prachtige tuin kunt onderhouden zonder de natuurlijke balans te verstoren. Ontvang waardevolle adviezen en handige trucs om duurzaamheid en efficiënt onderhoud te integreren in jouw tuinpraktijk.

Een bloeiende community van tuinliefhebbers.

Sluit je aan bij onze levendige community van tuinliefhebbers, waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en inspiratie kunt opdoen. Samen creëren we betoverende tuinen en ondersteunen we elkaar op onze tuinreis.

De start voor een jaarrond bloeiende tuin.

Deze cursus is echt bedoeld om jou te leren hoe je je tuin zo kan inrichten dat je jaarrond een bloeiende tuin hebt en dus in alle seizoenen kan genieten in je tuin.


Dit is alles wat je krijgt:

  • Een online cursus met 3 modules met daarin 12 lessen.
  • Ontdek hoe je een levendig palet van kleuren kunt creëren in jouw tuin, van de vroege lente tot de late herfst. Leer over verschillende plantensoorten, hun bloeiperiodes en hoe je ze het beste kunt combineren voor maximale impact. Laat jouw tuin stralen met kleur en vitaliteit dankzij Module 1 van Jaarrond Bloeiend.
  • Leer over het belang van bodemgezondheid, plaagbestrijding en biodiversiteit om jouw tuin te laten floreren. Leer technieken om nuttige insecten aan te trekken en natuurlijke ecosystemen te ondersteunen. Maak je tuin niet alleen mooier maar ook ecologisch waardevoller met Module 2 van Jaarrond Bloeiend.
  • Verrijk jouw buitenruimte met interessante elementen die ook in de wintermaanden levendig blijven. Ontdek creatieve manieren om structuur en hoogteverschillen toe te voegen zonder extra beplanting dankzij Module 3 van Jaarrond Bloeiend.Vier gedetailleerde beplantingsplannen inbegrepen

Ontvang vier speciaal ontworpen beplantingsplannen om een jaarrond bloeiende tuin te realiseren. Deze plannen zorgen voor variatie in vorm, hoogte, structuur en bloeiperiode, waardoor er altijd iets prachtigs in jouw tuin bloeit. Transformeer jouw buitenruimte met deze praktische gids binnen handbereik.

Esther den Braven, gepassioneerd tuinontwerpster en oprichtster van ''Ontwerp je tuin met Esther''

Hi, Esther hier.

In 2014 geleden kochten wij, mijn man Marcel en ik, een prachtig (klein) huisje op de Utrechtse Heuvelrug. Een twee onder 1 kap uit 1928 met een gigantische tuin van bijna 700 m2.  

Toen we het huis kochten stond de tuin voornamelijk vol met coniferen en achter het huis was een hele grote ouderwetse verwilderde moestuin. 

Op dat moment waren wij heel erg op zoek naar een klein huisje met een stuk grond zodat we al onze creatieve idee’en werkelijkheid konden laten worden. Een eigen Bed & Breakfast, een pop-up restaurant en misschien wel een tuinspa (in de vorm van een sauna inplaats van een schep :-))  

Nu ontwerp ik voor mijn klanten tuinen in alle soorten en maten.  

Bij mijn allereerste opleiding zat het er al in! Als Mbo’er naar het groen onderwijs. Mijn ouders hadden een grote tuin waar altijd veel in moest gebeuren en waar ik ook altijd graag meehielp. Jaren later heb ik de opleiding Tuinarchitectuur gevolgd en daarna bij een hovenier gaan werken waar ik de kneepjes van het vak heb mogen leren.

Met succes! Inmiddels hebben we onze eigen tuin op orde en voelen we ons er heel erg thuis maar heb ik ook veel blije klanten met prachtige tuinen! Ik ontwerp voor mijn klanten tuinen in alle soorten en maten. Ik kan dus wel stellen dat ik weet waar ik het over heb.

Met een jarenlange ervaring in tuinontwerpen en zorgen hoe jij jaarrond een kleurrijke, bloeiende en interessante tuin kan laten zijn, garandeert deze cursus betrouwbare en praktische begeleiding om zowel beginners als gevorderden te inspireren en te onderwijzen, waardoor het een essentiële investering is voor iedereen die streeft naar een prachtige en levendige tuin. 

Laat je leiden door mijn deskundige advies om jouw groene dromen werkelijkheid te laten worden. Met deze onlinecursus krijg je toegang tot waardevolle inzichten en bewezen methoden die je helpen bij het creëren van een betoverende buitenruimte die het hele jaar door bloeit.

Laat je inspireren en transformeer jouw tuin tot een bron van vreugde en schoonheid.


4 jaar +

Ontwerpervaring
met tuinen

40+

1 op 1

tuin coaching

100+

Blije klanten in de community 

Inmiddels zijn er veel gelukkige tuinbezitters

die jaarrond van hun tuin genieten:

Zeer leerzaam en uitgebreid

" Wij hebben een een tuin van 1000m2. Veel gras, aan de kanten groen en een schutting. Klein terras over de breedte van het huis. Bosschage naast het huis. Kortom een uitdaging! Inmiddels een a3 schetsboek gekocht en nu gaan schetsen. Tot nu toe zeer leerzaam, en fijn dat het zo uitgebreid is."
reviews

Madelène Bikker 

Goede opdrachten 

" Wat een super goede opdrachten zitten er in de cursus. Ik heb mijn moodboard al gemaakt voor mijn tuin aan een dijkhuis. Deze cursus is een heel goed begin om in de sferen te komen. "
reviews
Lianne Kortlever  

De hond krijgt zijn eigen plekje

"Door de cursus doen wij ideeën op en zijn we er met elkaar over aan het praten wat we willen in de tuin. We hebben een hond dus die krijgt ook een eigen plekje! Leuk dat je incheckt hoe het gaat. Het moodboard is af en ook mijn wensenlijst.’’
reviews
Christien  Regeer

Maak jouw droomtuin werkelijkheid

Duidelijke instructies 

"Esther had goed door welke kant wij op wilden met de renovatie van onze tuin. Ze hielp zelf mee met het uitzetten van de planten en gaf duidelijke instructies waar wat moest komen. Een half jaar na het planten kwam ze kijken of alles nog steeds naar wens was. Esther is ons goed bevallen en we bevelen haar van harte aan."
reviews

Gerrie Vlietstra

Veel plantenkennis

"Ben je op zoek naar iemand die creatief is, erg meedenkt, veel plantenkennis heeft en je tuin van  A-Z in kan richten, dan moet je zeker bij Esther zijn. Daarnaast is ze ook gewoon heel fijn om mee samen te werken."

reviews
Aafke Langerak 

Een duidelijk plan 

"Een warboel aan ideeën: tuin moet strak maar ook romantische zijn, kortom een boerderij tuin die jaren geen aandacht had gehad, en liefde, maken naar onze wensen en waar begin je dan?? En toen vonden we Esther een luisterend oor, en door de juiste vragen te stellen, werd het plan gemaakt! 
reviews
Peter en Astrid de Bijl

Maak van jouw tuin een betoverende oase van kleur en leven!

Deze cursus is echt bedoeld om jou te leren hoe je je tuin zo kan inrichten dat je jaarrond een bloeiende tuin hebt en dus in alle seizoenen kan genieten in je tuin.


Dit is alles wat je krijgt:


  • Leer hoe je een kleurrijke tuin kunt creëren met onze online cursus.

  • Ontdek de geheimen voor een gezonde en weelderige bloei in je tuin door biodiversiteit

  • Transformeer je tuin in een interessante en levendige ruimte zonder planten te gebruiken dankzij onze cursus.

  • De vlinders, bijen en hommels gaan jouw tuin het leukste vinden omdat jouw tuin klopt. De tuin zorgt voor zichzelf, voor jou en voor alle beestjes in je tuin.