Creëer jouw droomtuin!

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe woning! 🎉 En naast je droomhuis wil je nu eindelijk ook eens echt die tuin krijgen waar je altijd van hebt gedroomd! Leer je eigen tuinontwerp stap voor stap maken en realiseer jouw groene oase.

Start nu! 

Creëer jouw droomtuin!

Leer je eigen tuinontwerp stap voor stap maken en realiseer jouw groene oase.

Doe mee 

Maak een persoonlijke tuinontwerp.

Creëer jouw unieke groene oase met ons gestructureerde stappenplan. Zet vandaag je eerste stap en ga voor jouw eigen droomtuin. 

Ga van een zandbak naar droomtuin.

Ontwerp je eigen tuin met pen en papier.  Je hebt dus geen moeilijke en niet toereikende online programma’s nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Genieten van al het groen.

Groen doet goed. Het verlaagt stress, helpt ontspannen, vergroot je concentratie en verbetert je stemming. Je wordt er simpelweg gelukkiger en gezonder van.

Online tuincursus voor nieuwe huiseigenaren bij Park Vijfsluizen.

Kom erbij en word

Groen Gelukkig.

Met 7 modules en praktische videolessen begeleidt Groen Geluk je van het idee tot de uitvoering. Je leert stap voor stap je eigen tuin ontwerpen. Zodat je echt kan genieten van zomerse avonden op je terras.

Het resultaat: Een compleet tuinontwerp!

Na het volgen van Groen Geluk heb jij: Een compleet ontwerp voor jouw tuin waar jij helemaal blij van wordt. Je tuiniert vanuit kennis en vanuit je hart en vind het heerlijk om je tuin te onderhouden. Je begrijpt je tuin beter.

Een gezonde tuin voor langdurige bloei

 Ontdek het belang van bodemgezondheid  en biodiversiteit om jouw tuin te laten floreren. Leer technieken om nuttige insecten aan te trekken en natuurlijke ecosystemen te ondersteunen. 


Op 6 juni is het Tuinevent van Heijmans - Bereid je goed voor en ga aan de slag met je tuin.


Met Groen Geluk ga je een ontwerp maken van je tuin. Leer hoe je een kleurrijke en biodiverse tuin kunt creëren.  Waar jij jaarrond kan genieten. Een plek onder de zon, die helemaal van jezelf is. 

Ik weet zeker dat dit lukt. 


Transformeer je tuin - Groen Geluk

Expert begeleiding voor een fantastische tuin.

Leer van een ervaren tuinontwerper die je door elke stap van het proces leidt. Met mijn deskundige begeleiding ben je verzekerd van professionele ondersteuning om jouw droomtuin te realiseren.

Toegankelijkheid en flexibiliteit.

De videolessen zijn op elk moment van de dag te volgen, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je leert. Dit maakt de cursus uiterst flexibel en geschikt voor iedere levensstijl.

Praktische tips voor duurzaamheid en onderhoud.

Leer hoe je een prachtige tuin kunt onderhouden zonder de natuurlijke balans te verstoren. Ontvang waardevolle adviezen en handige trucs om duurzaamheid en efficiënt onderhoud te integreren in jouw tuinpraktijk.

Een bloeiende community van tuinliefhebbers.

Sluit je aan bij onze levendige community van tuinliefhebbers, waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en inspiratie kunt opdoen. Samen creëren we betoverende tuinen en ondersteunen we elkaar op onze tuinreis.

Start hier met het ontwerpen van jouw droomtuin! Word Groen Gelukkig!

Deze cursus: Groen Geluk, is echt bedoeld om jou te leren  hoe je je tuin simpel en snel kan ontwerpen.  Zodat je écht kunnen genieten van de zomerse avonden op hun eigen terras.’’  


Dit is alles wat je krijgt:

  • Een online cursus met 7 modules met daarin 36 lessen.
  • De perfecte cursus voor het creëren van een prachtige, onderhoudsvriendelijke en betaalbare groene tuin.
  • Leer over het belang van bodemgezondheid en biodiversiteit om jouw tuin te laten floreren.
  • Leer over de indeling van je tuin, hoe je privacy creëert en over de beplanting in je tuin.
  • De videolessen zijn flexibel, praktisch en speciaal ontworpen voor beginners, waardoor iedereen zijn droomtuin kan realiseren. Een investering in langdurig tuinplezier!


Vier gedetailleerde beplantingsplannen inbegrepen.

Ontvang vier speciaal ontworpen beplantingsplannen om een jaarrond bloeiende tuin te realiseren. Deze plannen zorgen voor variatie in vorm, hoogte, structuur en bloeiperiode, waardoor er altijd iets prachtigs in jouw tuin bloeit.

Esther den Braven, gepassioneerd tuinontwerpster en oprichtster van ''Ontwerp je tuin met Esther''

Hi, Esther hier.

In 2014 geleden kochten wij, mijn man Marcel en ik, een prachtig (klein) huisje op de Utrechtse Heuvelrug. Een twee onder 1 kap uit 1928 met een gigantische tuin van bijna 700 m2.  

Toen we het huis kochten stond de tuin voornamelijk vol met coniferen en achter het huis was een hele grote ouderwetse verwilderde moestuin. 

Op dat moment waren wij heel erg op zoek naar een klein huisje met een stuk grond zodat we al onze creatieve idee’en werkelijkheid konden laten worden. Een eigen Bed & Breakfast, een pop-up restaurant en misschien wel een tuinspa (in de vorm van een sauna inplaats van een schep :-))  

Nu ontwerp ik voor mijn klanten tuinen in alle soorten en maten.  

Bij mijn allereerste opleiding zat het er al in! Als Mbo’er naar het groen onderwijs. Mijn ouders hadden een grote tuin waar altijd veel in moest gebeuren en waar ik ook altijd graag meehielp. Jaren later heb ik de opleiding Tuinarchitectuur gevolgd en daarna bij een hovenier gaan werken waar ik de kneepjes van het vak heb mogen leren.

Met succes! Inmiddels hebben we onze eigen tuin op orde en voelen we ons er heel erg thuis maar heb ik ook veel blije klanten met prachtige tuinen! Ik ontwerp voor mijn klanten tuinen in alle soorten en maten. Ik kan dus wel stellen dat ik weet waar ik het over heb.

Met een jarenlange ervaring in tuinontwerpen en zorgen hoe jij jaarrond een kleurrijke, bloeiende en interessante tuin kan laten zijn, garandeert deze cursus betrouwbare en praktische begeleiding om zowel beginners als gevorderden te inspireren en te onderwijzen, waardoor het een essentiële investering is voor iedereen die streeft naar een prachtige en levendige tuin. 

Laat je leiden door mijn deskundige advies om jouw groene dromen werkelijkheid te laten worden. Met deze onlinecursus krijg je toegang tot waardevolle inzichten en bewezen methoden die je helpen bij het creëren van een betoverende buitenruimte die het hele jaar door bloeit.

Laat je inspireren en transformeer jouw tuin tot een bron van vreugde en schoonheid.


4 jaar +

Ontwerpervaring
met tuinen

40+

1 op 1

tuin coaching

100+

Blije klanten in de community 

Inmiddels zijn er veel gelukkige tuinbezitters die van hun tuin genieten:

Zeer leerzaam en uitgebreid

" Wij hebben een een tuin van 1000m2. Veel gras, aan de kanten groen en een schutting. Klein terras over de breedte van het huis. Bosschage naast het huis. Kortom een uitdaging! Inmiddels een a3 schetsboek gekocht en nu gaan schetsen. Tot nu toe zeer leerzaam, en fijn dat het zo uitgebreid is."
reviews

Madelène Bikker 

Goede opdrachten 

" Wat een super goede opdrachten zitten er in de cursus. Ik heb mijn moodboard al gemaakt voor mijn tuin aan een dijkhuis. Deze cursus is een heel goed begin om in de sferen te komen. "
reviews
Lianne Kortlever  

De hond krijgt zijn eigen plekje

"Door de cursus doen wij ideeën op en zijn we er met elkaar over aan het praten wat we willen in de tuin. We hebben een hond dus die krijgt ook een eigen plekje! Leuk dat je incheckt hoe het gaat. Het moodboard is af en ook mijn wensenlijst.’’
reviews
Christien  Regeer

Maak jouw droomtuin werkelijkheid

Duidelijke instructies 

"Esther had goed door welke kant wij op wilden met de renovatie van onze tuin. Ze hielp zelf mee met het uitzetten van de planten en gaf duidelijke instructies waar wat moest komen. Een half jaar na het planten kwam ze kijken of alles nog steeds naar wens was. Esther is ons goed bevallen en we bevelen haar van harte aan."
reviews

Gerrie Vlietstra

Veel plantenkennis

"Ben je op zoek naar iemand die creatief is, erg meedenkt, veel plantenkennis heeft en je tuin van  A-Z in kan richten, dan moet je zeker bij Esther zijn. Daarnaast is ze ook gewoon heel fijn om mee samen te werken."

reviews
Aafke Langerak 

Een duidelijk plan 

"Een warboel aan ideeën: tuin moet strak maar ook romantische zijn, kortom een boerderij tuin die jaren geen aandacht had gehad, en liefde, maken naar onze wensen en waar begin je dan?? En toen vonden we Esther een luisterend oor, en door de juiste vragen te stellen, werd het plan gemaakt! 
reviews
Peter en Astrid de Bijl
Totale waarde: 297 EUR
Nu slechts: €147 (je bespaart 50%)

Maak van jouw tuin een betoverende oase van kleur en leven!

Deze cursus is echt bedoeld om jou te leren hoe je je tuin zo kan inrichten dat je jaarrond een bloeiende tuin hebt en dus in alle seizoenen kan genieten in je tuin.


Dit is alles wat je krijgt:


  • Leer hoe je een kleurrijke tuin kunt creëren met onze online cursus.

  • Ontdek de geheimen voor een gezonde en weelderige bloei in je tuin door biodiversiteit

  • Transformeer je tuin in een interessante en levendige ruimte zonder planten te gebruiken dankzij onze cursus.

  • De vlinders, bijen en hommels gaan jouw tuin het leukste vinden omdat jouw tuin klopt. De tuin zorgt voor zichzelf, voor jou en voor alle beestjes in je tuin.